Lasergraveren - www.woodenheart.nl
whheader

Lasergraveren

 Tegenwoordig wil men graag een milieuvriendelijk product hebben. Bij het lasergraveerproces worden er geen schadelijke stoffen (zoals etsvloeistof of drukinkt) gebruikt. Ook ontstaan er geen afvalproducten bij het graveren. Hierdoor is het de meest milieuvriendelijke manier van graveren. 

Maar wat is nu lasergraveren?


  

Lasergraveren is het graveren en bewerken van materiaal met behulp van een laser.
De laser is eigenlijk niets meer dan een kleine laserstraal die zeer precies en snel producten markeert van hout maar ook spiegels, glas, acrylaat, graniet, etc.. De laser wordt door een computer aangestuurd waardoor zeer gedetailleerde gravures mogelijk zijn.

Het grote voordeel hiervan is, is dat er geen enkel fysiek contact is tussen de machine en het materiaal. Uitschieten of het vastlopen van een mechanisch onderdeel is dus niet mogelijk. Het zogenaamde 'non-contact engraving' heeft als voordeel dat er geen beschadigingen kunnen optreden tussen de machine en het materiaal.

Een ander voordeel is dat lasergravures uiterst precies en gedetailleerd zijn waardoor wij perfect foto’s of logo’s kunnen graveren in allerhande materialen. En het feit dat lasergravures onuitwisbaar zijn is natuurlijk ook nog terug te vinden in het rijtje van voordelen van het lasergraveren.